ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (1η)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


Από πολίτες και εθελοντές αλλοδαπούς της πόλης των Ιωαννίνων λάβαμε την παρακάτω επιστολή, την οποία με την σειρά μας αποστέλλουμε στις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου τους.

Η επιστολή αυτή έρχεται σαν συνέχεια των θλιβερών περιστατικών , που πρόσφατα έλαβαν χώρα μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, κατά την διάρκεια των οποίων δηλητηριάστηκαν πολλά αδέσποτα ζώα.

Το γεγονός έγινε ευρύτερα γνωστό λόγω της ιδιαιτερότητας του περιστατικού, αφού οι δηλητηριάσεις έγιναν μέσα στους Ναούς της γνώσης και του πολιτισμού, τα Πανεπιστήμια δηλαδή, γι αυτό και εμείς παρεμβαίνουμε σαν Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή και αποστέλλουμε την επιστολή τους στις Πρυτανικές αρχές και τον ηλεκτρονικό τύπο.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τηλ. Επικοινωνίας

6976489349

Αναστασία Μπομπολάκη


« Προς τον

κ. Ιωάννη Γεροθανάση

Απερχόμενο Πρύτανη Πανεπιστημίου ΙωαννίνωνΠρος το

κ. Αλμπάνη

Νεοεκλεγέντα Πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

Κύριοι Πρυτάνεις ,
Ένα μήνα μετά τα αποκρουστικά περιστατικά των δηλητηριάσεων αδέσποτων ζώων που έλαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, νέες καταγγελίες έχουν φτάσει σε εμάς από άτομα που διαμένουν εντός και γύρω από το χώρο του Πανεπιστημίου.

Οι καταγγελίες αυτές κάνουν λόγο για άτομα τα οποία κρατούν ξύλα όταν περιφέρονται μέσα στο Πανεπιστημιακό ίδρυμα, επειδή φοβούνται τα αδέσποτα ζώα.

Είναι λάθος , όπως διατείνονται και οι εκπαιδευτές θετικής εκπαίδευσης ζώων , το να χτυπούν με ξύλα τα ζώα, πιστεύοντας ότι έτσι προφυλάσσονται από αυτά ,ίσως μάλιστα τα προκαλούν ακόμη περισσότερα, αφού και αυτά πρέπει να αμυνθούν έναντι του κινδύνου, που θεωρούν, ότι τα απειλεί.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας , ότι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα προκληθούν νέα περιστατικά δηλητηρίασης ζώων , τα οποία ουδόλως ευθύνονται επειδή κάποιοι άνθρωποι τα εγκατέλειψαν και είναι αναγκασμένα να επιβιώσουν .

Τα αδέσποτα του Πανεπιστημίου χρειάζονται λίγη τροφή , νερό και τον σεβασμό μας .

Αυτή είναι και η πλέον λογική , ανθρώπινη και ενδεδειγμένη λύση και όχι το κτύπημα με ξύλα, που επιδεινώνει παρά απομακρύνει το κακό.

Κατανοούμε και σεβόμαστε το ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα φοβούνται, αλλά το ξύλο δεν είναι η λύση, μια πιο ανθρώπινη δε και αποδοτική μέθοδος θα ήταν να τους ρίχνουν λίγο νερό για να τα απομακρύνουν και να μην τα εξαγριώσουν περισσότερο.

Πολλοί εθελοντές, όταν δεν γνωρίζουν , αν κάποιο σκύλοι είναι " επιθετικοί" χρησιμοποιούν επιτυχώς αυτή την μέθοδο, πράγμα που συνιστούν και οι σωστοί εκπαιδευτές ζώων, που δεν χρησιμοποιούν την ξεπερασμένη και αναποτελεσματική χρήση βίας για την " εκπαίδευσή" τους.

Παρακαλούμε λοιπόν με ανακοινώσεις της και άλλους τρόπους ενημέρωσης η Πρυτανική Αρχή να αποτρέψει κατ΄ αυτόν τον τρόπο και άλλους θανάτους ζώων μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου .

Επειδή δε, όπως προείπαμε , δεν ευθύνονται τα ζώα αλλά οι άνθρωποι που τα κατέστησαν αδέσποτα, και επειδή ο σεβασμός στην ζωή όλων των έμβιων ζώντων , που ζουν δίπλα μας είναι πάνω απ΄ όλα δείγμα πολιτισμού , ιδανικών και αξιών, θεωρούμε ότι επιβάλλεται εκ μέρους σας η σωστή ενημέρωση των φοιτητών αλλά και των άλλων εργαζομένων στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Πολίτες εθελοντές για την προστασία των ζώων

ΣΗΜ. Οι πολίτες που μας απέστειλαν την επιστολή αυτή είναι συγκεκριμένα άτομα, των οποίων έχουμε τα στοιχεία τους.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: