ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (2η)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


Πριν ένα μήνα περίπου η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωωφιλικών Σωματείων , μετά από σχετικό αίτημά της , πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γ.Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Τασούλα και άλλους συμβούλους του υπουργείου .

Σας ενημερώνουμε, ότι ήδη έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται ή βρίσκονται στον δρόμο για υλοποίηση , οι υποσχέσεις των αρμοδίων πάνω στις προτάσεις , που είχαμε καταθέσει, για την τήρηση και εφαρμογή εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ των κειμένων διατάξεων και νόμων για τα ζώα συντροφιάς .

Έχει ήδη σταλεί εγκύκλιος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας για την συνδρομή , που πρέπει να παρέχουν στα φιλοζωικά σωματεία καθώς και για τις απορρέουσες εκ των νόμων υποχρεώσεις των αστυνομικών οργάνων.

Σε τροχιά προετοιμασίας βρίσκεται και η υλοποίηση του δεύτερου αιτήματος μας για ομιλία – αναλυτική ενημέρωσή των αστυνομικών , από εξειδικευμένα στελέχη του φιλοζωικού κινήματος, πάνω στην εθνική νομοθεσία για τα ζώα εν γένει.

Προετοιμάζεται επίσης εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, μικρό εγχειρίδιο με τους ισχύοντες νόμους της χώρας μας για όλα τα ζώα , έτσι ώστε και πρακτικά να συμβάλλουμε στην προσπάθεια ενημέρωσης των αστυνομικών.

Ελπίζουμε, ότι στην πορεία θα αρχίσουν να υλοποιούνται και τα άλλα υποβληθέντα αιτήματά μας.


Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


Τηλ. επικοινωνίας

6976489349

Αναστασία Μπομπολακη

Δεν υπάρχουν σχόλια: