ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ προς τους υποψήφιους Δημάρχους και Συνδυασμούς για τις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη

Εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών και με δεδομένη  την αγωνία 200 και πλέον φιλοζωικών οργανώσεων στην Ελλάδα  αλλά και το έντονο ενδιαφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας των  πολιτών της χώρας μας για την πορεία των ζητημάτων που αφορούν στα μέτρα τα σχετικά με την προστασία των ζώων στην Ελλάδα, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Ζωοφιλικών Σωματείων δια των φιλοζωικών Συλλόγων της, ζητά από τους  κατά τόπους υποψήφιους συνδυασμούς να τοποθετηθούν και να  δεσμευθούν προεκλογικά για το τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αποτελεσματική επίλυση των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων της προστασίας των ζώων στην περιοχή  τους.

Οι απαντήσεις των συνδυασμών θα δημοσιευθούν στο διαδίκτυο, σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε., καθώς και όπου αλλού  κρίνεται αναγκαίο προς ενημέρωση των πολιτών που έχουν  ανεπτυγμένη φιλοζωική συνείδηση και ευελπιστούν στην ουσιαστική αλλαγή του σημερινού καθεστώτος της διαχείρισης των ζώων στην περιοχή τους.

Οι Φιλοζωικές οργανώσεις έχουν καταθέσει εμπεριστατωμένες  προτάσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με σκοπό την αναβάθμιση, διόρθωση και συμπλήρωση του Ν.3170 /2003 που αφορά στα ζώα συντροφιάς, αδέσποτα  και  κηδεμονευόμενα ,  αλλά και στη λήψη αποφάσεων και μέτρων σε ότι αφορά στα ζώα σε τσίρκο  το κυνήγι, γουνοφόρα, παραγωγικά κ.α.
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για λήψη αποφάσεων, μετά από συνεχείς επικοινωνίες με τους αρμόδιους φορείς.

ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ  ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
1.  Ο Δήμος Λαμιέων δεν έχει προβεί  μέχρι σήμερα σε ενημερωτική καμπάνια που να προωθεί την  προστασία των ζώων, να ενημερώνει  και να προάγει τη φιλοζωία στην περιοχή του, κάτι απολύτως  απαραίτητο για να αλλάξουν οι  αντιλήψεις των δημοτών για το συγκεκριμένο θέμα.
ΕΡΩΤΗΣΗ:Θα προωθήσετε και με ποιο  συγκεκριμένο τρόπο τέτοιου είδους ενημερωτικές καμπάνιες και σε ποιες ειδικότερα κοινωνικές ομάδες ( σχολεία, αγρότες,  κτηνοτρόφους εκπαιδευτικούς κλπ)
                      
2. Η ηλεκτρονική σήμανση (τσιπ) των κηδεμονευόμενων (ιδιόκτητων) ζώων συντροφιάς είναι υποχρεωτική  από το νόμο 3170/2003. Ελάχιστοι όμως κηδεμόνες  φροντίζουν για τη σήμανση των ζώων τους με αποτέλεσμα τις αθρόες εγκαταλείψεις και τη διαιώνιση του προβλήματος των  αδέσποτων, σκύλων και γατών.
ΕΡΩΤΗΣΗ Δεσμεύεστε να προχωρήσετε σε  υποχρεωτικό έλεγχο μέσω  της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές,  ώστε να ελέγξετε τους ιδιοκτήτες  σκύλων  και γατών και να επιβάλετε τα  πρόστιμα, που  προβλέπει η σχετική Νομοθεσία; Με ποιόν χρονικό ορίζοντα;
                                    
3.ΕΡΩΤΗΣΗ: ‘Εχετε επισκεφθεί το Δημοτικό Καταφύγιο πρόσφατα;
Αν ναι, ποια είναι η γνώμη σας για τις συνθήκες λειτουργίας του και τι προτίθεστε να κάνετε για να τις βελτιώσετε;

4. Οι στειρώσεις των αδέσποτων σκύλων είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας  ώστε να περιορισθεί ο αριθμός τους.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως  και με ποιες  συγκεκριμένες προτάσεις  δεσμεύεστε ότι θα αρχίσετε, συνεχίσετε, οργανώσετε καλύτερα, ή εντατικοποιήσετε το πρόγραμμα στειρώσεων;
                        
 5. Η εγκατάλειψη και κακοποίηση των ζώων στη χώρα  μας έχουν πάρει τραγικές διαστάσεις. Οι φιλοζωικές  οργανώσεις αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα καθημερινά  καθώς καλούνται να διαχειριστούν τις δηλητηριάσεις ,δολοφονίες, τραυματισμούς και εγκαταλείψεις σε όλη την επικράτεια.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως προτίθεστε να στηρίξετε έμπρακτα (υλικά και ηθικά) τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής σας και να έχετε άμεση  και ουσιαστική συνεργασία μαζί τους;
                      
6. Η πώληση ζώων συντροφιάς και εξωτικών ζώων από  καταστήματα (pet shops) και τις  λαϊκές αγορές  που χαρακτηρίζονται από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, συμβάλουν  τα μέγιστα  στον υπερπληθυσμό  των αδέσποτων, στην παράνομη διακίνηση  εξωτικών ειδών και προωθεί την ιδέα του ζώου ως αντικείμενο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Με τι τρόπους  θα  ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες σας για έλεγχο των καταστημάτων πώλησης και την απαγόρευση πώλησης ζώων στις λαϊκές, όπου παράνομα πωλούνται  διάφορων ειδών ζώα στα πλαίσια βέβαια  των αρμοδιοτήτων σας;

7.Η εκμετάλλευση και άγρια κακοποίηση των ζώων που  χρησιμοποιούνται στα τσίρκο προς διασκέδαση των ανθρώπων  θεωρείται απομεινάρι του παρελθόντος.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεσμεύεστε να προχωρήσετε στην απαγόρευση παραστάσεων τσίρκο με ζώα στο Δήμο σας ,ότι δεν θα δίνετε άδεια λειτουργίας  και ότι θα σφραγίζετε αυτό όταν παρά την έλλειψη άδειας προχωρά  σε παραστάσεις;
                    
8. Λειτουργούν Δημοτικά Σφαγεία στην περιοχή σας;  Αν ναι,
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η γνώμη σας για τις συνθήκες λειτουργίας τους και σε τι πρόσθετα μέτρα πρόκειται να προβείτε, αν αυτές δεν είναι οι επιβαλλόμενες από τον νόμο;
Γίνετε η σφαγή των ζώων με αναισθητικό και πως το ελέγχετε αυτό;

Περιμένοντας  τις απαντήσεις του συνδυασμού σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: